Artikel

10 zwart-witte feiten over gewone duikers

top-leaderboard-limiet'>

Er zijn vijf soorten duikers, die allemaal boven de evenaar leven. Er is de Arctische duiker, een winterharde toendra-bewoner die slaapt in het noorden van Eurazië en Noord-Amerika; de Pacifische duiker, waarvan elke herfst kuddes afdalen naar de staat Californië, Oregon en Washington; de roodkeelduiker, een kleine, smalhoofdige vogel die de neiging heeft om zijn snavel naar boven te wijzen tijdens het zwemmen in plaats van recht vooruit zoals zijn verwanten; en de geelsnavelduiker, het grootste lid van de duikersfamilie, die wel 13,2 pond kan wegen.

Maar als de meeste mensen aan loons denken, is het de gewone loon (Gavia altijd) dat in je opkomt. Hier zijn een paar dingen die je misschien niet wist over de meest iconische vogel in deze groep.

1. LOONS ZIJN ECHT, ECHT GOEDE DUIKERS.

Bij het achtervolgen van vissen kan een gewone duiker meer dan 200 voet onder het wateroppervlak duiken [PDF]. Hoe is dit mogelijk? Een deel van het geheim zit in het skelet van de vogel: de meeste vogels hebben holle, lichtgewicht botten, maar die van een duiker zijn solide. Hierdoor zijn de duikende vogels een stuk minder drijvend dan bijvoorbeeld eenden. Eenmaal ondergedompeld, kunnen gewone duikers hun adem wel acht minuten inhouden. Dankzij deze talenten worden de vogels soms 'grote noordelijke duikers' genoemd.

kans op het krijgen van een perfecte bracket

2. EEN GELUKKIG ONGEVAL ZET DE GEMEENSCHAPPELIJKE LOON OP CANADESE MUNTEN.

Na de Amerikaanse zeearend is de gewone duiker misschien wel de meest gevierde vogel in Noord-Amerika. In 1961 werd het geadopteerd als de staatsvogel van Minnesota, en in het Great White North zitten Canadese portemonnees vol met 'gekken' - dollarmunten met een portret van de gewone duiker op hun achterkant.

Hoe het gevogelte deze munteenheid vereerde, is een interessant verhaal. In 1986 maakte de Royal Canadian Mint zich op om een ​​nieuwe dollarmunt uit te geven. Het ontwerp was al gekozen: het gezicht van koningin Elizabeth zou op de voorkant worden geslagen en twee reizigers in een kano zouden de staartzijde versieren. Maar bij het maken van een dubbelzijdige munt moet elk van de afbeeldingen die worden opgenomen in een metalen stempel worden gegraveerd, een dobbelsteen. Helaas werden de kano-stempels vermist voordat Canada's nieuwe munten van één dollar in massa konden worden geproduceerd. Als een last-minute vervanging besloot de munt in plaats daarvan op een foto van een duiker te slaan. Tegenwoordig zijn de munten geliefd in Canada. Veel mensen, vooral hockeyspelers, beschouwen hen als geluk, maar dat is een verhaal voor een andere keer.

3. OP HET LAND ZIJN ZE SOORT KLUZIG.

Evolutie is soms een kwestie van afwegingen. Gedurende miljoenen jaren werden de poten van de duiker naar de achterkant van hun lichaam geduwd. Dit hielp de vogels om sierlijkere zwemmers te worden, zowel onder water als aan de oppervlakte, maar omdat ze min of meer achter het lichaam van het dier uitsteken, zijn ze niet zo geweldig om te wandelen. Op het land strompelen duikers rond en duwen ze zich voort op hun buik - dus proberen ze zoveel mogelijk te vermijden om te lopen. In het eierlegseizoen zullen gepaarde paren op zoek gaan naar een broedplaats dicht bij de waterkant. Eilanden worden als eersteklas onroerend goed beschouwd omdat terrestrische roofdieren daar minder snel de koppeling of kuikens aanvallen. Je weet wat ze zeggen: locatie, locatie, locatie.

woorden met verschillende betekenissen in Amerikaans en Brits Engels

4. OM VLUCHT TE NEMEN, HEBBEN ZE EEN LANGE BAAN NODIG.

Ondanks dat het vrij zware vogels zijn, zijn Loons sterke vliegers: ze kunnen snelheden bereiken van ongeveer 70 mijl per uur. Maar in de lucht komen is geen gemakkelijke taak. Vanwege hun grootte en beenanatomie kunnen vier van de vijf soorten duikers fysiek niet op het droge opstijgen (de roodkeelduiker is de enige uitzondering). In plaats daarvan moeten ze over het oppervlak van een meer, oceaan of waterweg rennen, de hele tijd met hun vleugels klappend. Pas nadat ze op deze manier 100 voet tot een kwart mijl (afhankelijk van de wind) op deze manier hebben meegesleept, kunnen de zwaardere Loons opstijgen en naar de hemel reizen.



5. COMMON LOONS ZENDEN VIER ONDERSCHEIDENDE OPROEPEN UIT.

Elk geluid is geschikt voor een andere situatie: het gejammer, een lange, angstaanjagende brul die klinkt als het gehuil van een wolf, wordt gebruikt om hun verblijfplaats aan verre vrienden of rivalen door te geven. Een golvende, repetitieve kreet genaamd jodel, wat 'blijf uit mijn territorium' betekent, wordt alleen door mannen gemaakt; geen twee exemplaren delen exact dezelfde jodel. De tremolo is een gekakel dat Loons los laten als ze zich bedreigd of territoriaal voelen. Ten slotte is er de onomatopee 'hoot', die wordt gebruikt door leden van dezelfde familie (partners, ouders en kuikens, enz.) Die af en toe 'gillen' om contact te houden over korte afstanden.

6. DE KLEUR VAN EEN LOON'S EYE VERANDERT MET DE SEIZOENEN.

In de koudere maanden zijn de ogen van de vogels dof grijs. Maar in de lente en zomer kleuren ze een levendige karmozijnrode tint. Wetenschappers weten niet waarom dit gebeurt, hoewel het iets te maken kan hebben met het aantrekken van partners of helpen met onderwaterzicht.

hoe ziet een honingdas eruit?

7. ZE SLIKKEN OPZETTEND ROTSEN IN.

Zoals alle vogels hebben Loons geen tanden. Dit dwingt hen om hun maaltijden in hun geheel of in grote stukken door te slikken. Om het verteringsproces te vergemakkelijken, zullen duikers kleine kiezelstenen zoeken en verslinden. Eenmaal in hun maag verpulveren de kleine steentjes pas opgegeten voedsel, dat vervolgens efficiënter kan worden verwerkt.

8. NEE, HET ZIJN GEEN EENDEN.

Op het eerste gezicht lijken Loons misschien een voorbijgaande gelijkenis met deze bekendere vogels, maar schijn bedriegt. Moleculaire testen geven aan dat Loons nauwer verwant zijn aan pinguïns en albatrossen dan aan eenden of ganzen.

In het veld is het gemakkelijk om Loons en eenden van elkaar te onderscheiden, zelfs vanaf een aanzienlijke afstand. Door hun zware skeletten rijden Loons tijdens het zwemmen laag in het water. Omgekeerd zie je een groter percentage van het lichaam van een eend boven het oppervlak drijven.

9. BABY'S MAKEN GRAAG RITJES OP DE RUG VAN HUN OUDERS.

Hier is nog een verschil tussen Loons en eenden. Na het paren blijven mannelijke eenden over het algemeen niet rondhangen om de vrouwtjes te helpen bij het uitbroeden van eieren of het grootbrengen van kuikens. Een paar Loons zal echter om de beurt op hun koppeling zitten. Wanneer deze eieren uitkomen, zorgen mama en papa allebei voor de baby's. Een pasgeboren duiker zal ongeveer 65 procent van zijn eerste week rondrijden op de rug van een ouder. Behalve dat ze warm worden gehouden, helpt het meeliften om de jongen te beschermen tegen grote vissen en andere waterroofdieren zoals brekende schildpadden. Kuikens blijven twee tot drie maanden dicht bij hun voogden. Aan het einde van deze periode zijn de meeste jonge duiven in staat om zelfstandig te vliegen en voor zichzelf te zorgen.

10. MERCER, WISCONSIN BILL ZICH ZELF DE 'LOON HOOFDSTAD VAN DE WERELD.'

Dit gezellige stadje in de Badger State heeft een grote concentratie van Loons, die de omliggende meren vaak bezoeken. In Mercer wordt de grote noordelijke duiker behandeld als royalty. Een 16-voet, 2000-pond pratend loonstandbeeld genaamd Claire d'Loon staat buiten het gebouw van de kamer van koophandel. Bovendien organiseren bewoners elke zomer een “Loons Festival”. Hier kun je poseren naast de lokale bevolking die zich kleedt als de vogels, je schminken en genieten van een bake-verkoop. Dan is er de Loon Calling-wedstrijd, waarbij deelnemers van alle leeftijden pronken met hun jodels, gejammer en tremolo's. Trouwens, het festival van 2016 begint op 3 augustus. Dat zou je genoeg tijd moeten geven om te oefenen. Ga nu jodelen!